RAW Bohemia Olej Dýňový
Kód: 944272.01 412846.01 Zvolte variantuDetailní popis produktu
Bohemia Olej Dýňový je mezi dýňovými oleji opravdovým speciálem. Důvodem je jeho RAW kvalita – tedy lisování při teplotě do 42 stupňů Celsia z neopražených semínek, to zajišťuje nejvyšší možný obsah vitaminu E a nenasycených mastných kyselin. Absolutní většina dýňových olejů je lisována z předem pražených semen, někdy i solených. Bohemia Olej Dýňový naproti tomu nabízí veškeré vitaminy a zdraví prospěšné látky v čisté živoucí podobě tak, jak je připravila sama příroda.
Použití v kuchyni
V kuchyni doporučujeme Bohemia Olej Dýňový do příloh jako jsou těstoviny, kaše či luštěniny. Používá se také do oblíbené dýňové polévky či k dochucení zeleninového salátu. K tomu můžete přidat také jablečnou balzamickou redukci, která se s dýňovým olejem chuťově krásně pojí. Z Bohemia Oleje Dýňového můžete připravit výborné pesto či pomazánku. Pár kapek příjemně ochutí také sýry i čerstvé pečivo. Nebojte se dýňový olej použít i na sladko, například zakápnout jím vanilkovou zmrzlinu.
Olej na pokožku
Bohemia Olej Dýňový zjemňuje pokožku, přispívá k její celkové regeneraci a zklidnění. Posiluje nehty a vlasy, kterým přidává lesk a zdravý vzhled. Olej můžete použít pro vlasové zábaly či potírání nehtů při jejich lámání. Chrání proti mrazu i slunci, na pokožce zanechává jemný odstín.
Výživové hodnoty ve 100g výrobku:
Energetická hodnota: 3697 kj/899 kcal
Tuky: 99,9 g
Z toho nasycené mastné kyseliny: 16,8 g
Mononenasycené mastné kyseliny: 33,2g
Polynenasycené mastné kyseliny: 50 g
Kyselina alfa-linolenová (omega 3): < 0,2 Nejistota měření: 8%
Kyselina linolová (omega 6): 50 Nejistota měření: 8%
Kyselina olejová (omega 9): 32,4 Nejistota měření: 8%
Sacharidy: 0 g
Z toho cukry: 0 g
Bílkoviny: 0,1 g
Sůl: 0 g
Doplňkové parametry
Kategorie: | Doplňky stravy |
---|---|
Výrobce: | Bohemia Olej |
Vyrobeno v: | České republice |
Kvalita: | RAW, nerafinovaný, nepražený |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.