Keltská mořská sůl jemná - 500 g

Kód: 945475.01
Neohodnoceno
Značka: Vitaora
199 Kč –5 %
sůl
199 Kč –5 % 189 Kč
Skladem (>5 ks)

Keltská sůl JEMNÁ - k dochucení již hotových pokrmů

Nechcete-li používat mlýnek na sůl, je tato nadrcená Keltská sůl právě pro vás. Připravena chuťově "doladit" vaše jídlo přímo na talíři.

Ryzí keltská sůl je skutečně NAD ZLATO!

Detailní informace

Detailní popis produktu

Při sklizni Ryzí keltské soli se používá naprosto šetrné ruční metody pro uchování většiny minerálů obsažených v mořské vodě, které jsou velmi prospěšné pro naše zdraví. Díky speciálnímu jílu na dně slanišť má nezaměnitelnou našedlou barvu.

Kromě velmi pozitivního vlivu na naše zdraví také dodává skvělou chuť všem pokrmům, proto je velmi oblíbená v kulinářském světě. Kdo jednou zkusí ryzí keltskou sůl, už většinou nechce jinou.

Je ručně sklízena v Bretani ve Francii původní keltskou metodou. Geografická orientace Atlantiku a klimatické podmínky regionu hrají důležitou roli v jedinečné směsi minerálů a stopových prvků a kvalitě extrahované soli.

1 500 let stará keltská metoda sběru této soli je zásadní pro zachování jejího přirozeného stavu. Drobní živnostníci pracují na důmyslně vymyšleném systému rybníčků. Sklizeň probíhá bez jakékoli mechanizace a moderních technologií, pouze pomocí lidských rukou a dřevěného hrabla. Výsledkem je ryze přírodní sůl.

Ryzí keltská sůl je naprosto nerafinovaná, neobsahuje proto žádné chemické látky, konzervační látky, ani jiné nechtěné přísady (narozdíl od rafinovaných solí obsahujících škodlivé chemické látky a postrádajících mnoho stopových prvků a minerálů).

Použití Ryzí keltské soli

Jako součást pitného režimu

V rámci pitného režimu doporučujeme vždy před pitím vody rozpustit (alespoň částečně) špetku (0,8-1g) Ryzí keltské soli v ústech a poté vypít sklenici vody. Tím zajistíte optimální hydrataci Vašeho organismu a tělo se vám odvděčí vitalitou, svěžestí a celkovou spokojeností. Keltská sůl zajistí tělu minerály nezbytné pro lehký vstup vody do tělních buněk. Optimální je její požití v k kombinaci s harmonickou informovanou vodou z i9 láhve. Neocenitelný přínos pití vody k kombinaci s kvalitní solí popisuje kniha Dr. Batmangelidje "Voda zdravá, léčivá, životadárná".


V kuchyni

Tato hrubá zdravá sůl se používá i při vaření a nakládání. Při stolním použití ji můžete umlít ideálně pomocí keramického mlýnku. Keltská sůl má jedinečnou chuť a v kulinářském světě je velmi populární, je pokládána za nejkvalitnější jedlou sůl.


Na koupele

Koupelí s keltskou solí osvěžíme naše tělo podobně jako při koupání v moři – důležité minerály obsažené v Keltské soli vstoupí do krve přes pokožku. Zastánci šetření vodou mohou nahradit celkovou koupel pravidelnou koupelí nohou. Ideální je "KELTSKÁ KOUPELOVÁ KÚRA" slovinského vědce Vinka Žgajnera zabývajícího se informačními technologiemi a celostním léčitelstvím.


Ústní hygiena

Pravidelné vyplachování roztokem z keltské soli podpoří ústní hygienu a zároveň přirozeně bělí zuby. Rozpuštěním několika krystalů keltské soli v ústech vyčistíte velmi šetrně a přírodně zuby i jazyk.


Hlavní přínosy minerálů pro tělo:

Sodík - naprosto zásadní prvek potřebný pro osmózu a vstup vody z mezibuněčného prostoru do buněk.

Hořčík - snižuje svalové napětí, třes, křeče i vnímání bolesti, zmírňuje průběh záchvatů průduškového astmatu, snižuje výskyt migrén a zmírňuje jejich průběh, zlepšuje metabolismus cukrů a tuků u diabetiků, zmírňuje bolesti v podbřišku před a během menstruace, zlepšuje fyzický a psychický stav před menstruačním cyklem, zmírňuje příznaky chronického únavového syndromu, snižuje krevní tlak a zlepšuje srdeční rytmus.

Vápník - nejvýznamnější prvek při výstavbě a přestavbě kostní hmoty. Také ovlivňuje v organismu řadu regulačních pochodů, podporuje správnou srážlivost krve, přenos vzruchů v nervových buňkách, srdeční kontrakci apod. Vápenaté ionty pozitivně ovlivňují krevní tlak a spolupodílí se na regulace pH v těle.

Doplňkové parametry

Kategorie: Jídelní sůl
Výrobce: Vitaora
Hmotnost: 500 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole: